FontAwesomeFX Icon Eklentisi

By gokhan, 27 Şubat 2019

JavaFX kullanılarak SceneBuilder programında butonlara resim ekleme, yada form elemanı olarak bazı ikonlar kullanmak imageView bileşeni kullanarak yapılabilmektedir. Bu bileşende resmin harddisk üzerindeki konumunu göstermeniz gereken Image özelliği bulunmaktadır.

Bazı hazır kütüphaneler özellikle menü tasarımlarındaki resim gösterme problemini ortadan kaldırmak için hazır ikon paketleri yayınlamışlardır. Bunlar içerisinde en yaygın kullanılan bileşen FontAwesomeFX Icon pack olarak göze çarpar. İstediğiniz versiyonun jar dosyasını sitesinden indirebilirsiniz.

Site: https://bitbucket.org/Jerady/fontawesomefx/downloads/

Bu adresten fontawesomefx-8.9.jar dosyasını indirerek işleme başlayalım. İndirilen dosyayı projemize import ederek SceneBuilder tarafında tasarlanan bileşenleri çalıştırabilmek için kullanılacktır.

Scene Buildera Icon bileşenlerini yüklemenin 2 farklı yolu vardır. Bunlardan jar üzerinden yükleme ve repository kullanarak yükleme anlatılacaktır.

Manuel Repository Kullanarak Yükleme

Group ID: de.jensd
Artifact ID: fontawesomefx-materialdesignfont

Sistemden Jar Dosyası Kullanarak Yükleme

Örnek jar dosyası:

FontAwesomeFX GlyphsBrowser kullanarak Material Design Platform içinden istediğiniz ikonu belirleyip kodunu alın. Önemli olan bu kodu SceneBuilder içerisinde MaterialDesignIconViewer bileşenin Glyph Name parametresine yazmaktır.

Sonraki adımlarda kullanılan MaterialDesignIconViewer bileşeni için ilk adımda indirdiğiniz fontawesomefx-8.9.jar kütüphanesi ekleyecektir. Projeye sağ tıklayıp aşağıdaki adımları izleyin. Dosyayı indirdiğiniz konumu Add External Jar butonu ile ekleyip onaylayın.